Διαγωνισμός Spot Κοινωνικού μηνύματος

Μία από τις σημαντικότερες δραστηριότητες κάθε Πανελλήνιας Ανιχνευτικής Πολιτιστικής Ενημέρωσης είναι και αυτή του διαγωνισμού τηλεοπτικών Spot, με συγκεκριμένο, κάθε φορά, θέμα. Κάθε χρόνο η επιλογή του θέματος γίνεται από τον ίδιο τον Κλάδο Ανιχνευτών και ακουμπά σε κάποιο κοινωνικό φαινόμενο, το οποίο αγγίζει ανάγκες της εποχής και την ηλικίας. Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που διαθέτει ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας, που φιλοξενεί την 36η ΠΑΠΕ, είναι τα πολλά νερά του: ποτάμια, λίμνες, λιμνοθάλασσες και τεχνητές λίμνες συνθέτουν το σκηνικό της ιστορίας και του πολιτισμού του. 
Το θέμα του φετινού διαγωνισμού Τηλεοπτικού spot είναι:

«Νερό: η πηγή της ζωής».

«Δεν έχει σημασία ποιοι είμαστε, που ζούμε, τι κάνουμε, όλοι εξαρτόμαστε απ’ το νερό. Το χρειαζόμαστε κάθε μέρα, με πάρα πολλούς τρόπους. Το χρειαζόμαστε για να είμαστε υγιείς, το χρειαζόμαστε για να παράγουμε την τροφή μας, για τις μεταφορές, την άρδευση και τη βιομηχανία. Το χρειαζόμαστε για τα ζώα και τα φυτά, για να αλλάζουν οι εποχές και τα χρώματα. Ωστόσο, παρά τη σημασία των αποθεμάτων του νερού για τη ζωή και την ύπαρξή μας, δείχνουμε μια συνεχώς αυξανόμενη έλλειψη σεβασμού για τα αποθέματα νερού. Τα σπαταλούμε, τα λεηλατούμε, τα μολύνουμε, ξεχνώντας πόσο απαραίτητα είναι για την επιβίωσή μας».  (Ν.Μ. Μάρτιος 2019)

Το συγκεκριμένο θέμα πέρα από την παιδαγωγική και κοινωνική του διάσταση, καλύπτει έναν από τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, που εστιάζει στις «Βιώσιμες πόλεις και κοινότητες». Ενημερωτικά, οι Έλληνες Πρόσκοποι συμμετέχουν ενεργά στην κινητοποίηση «Scouts4SDGs» της Παγκόσμιας Οργάνωσης της Προσκοπικής Κίνησης (WOSM), η οποία στοχεύει στην υλοποίηση, σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιούνται Πρόσκοποι, δύο εκατομμυρίων τοπικών δράσεων κοινωνικής προσφοράς και τριών δισεκατομμυρίων ωρών εθελοντικής υπηρεσίας για την επίτευξη των 17 στόχων, έως το έτος 2030.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s