Διαγωνισμός Spot Κοινωνικού μηνύματος

Μία από τις σημαντικότερες δραστηριότητες κάθε Πανελλήνιας Ανιχνευτικής Πολιτιστικής Ενημέρωσης είναι και αυτή του διαγωνισμού τηλεοπτικών Spot, με συγκεκριμένο, κάθε φορά, θέμα. Κάθε χρόνο η επιλογή του θέματος γίνεται από τον ίδιο τον Κλάδο Ανιχνευτών και ακουμπά σε κάποιο κοινωνικό φαινόμενο, το οποίο αγγίζει ανάγκες της εποχής και την ηλικίας. Φέτος, στα πλαίσια της 35ης ΠΑΠΕ που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Βόλου, το θέμα που έχει επιλεγεί είναι το «Βιώσιμες Γειτονιές: Αυτενεργώ»

Το συγκεκριμένο θέμα πέρα από την παιδαγωγική και κοινωνική του διάσταση, καλύπτει έναν από τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, που εστιάζει στις «Βιώσιμες πόλεις και κοινότητες». Ενημερωτικά, οι Έλληνες Πρόσκοποι συμμετέχουν ενεργά στην κινητοποίηση «Scouts4SDGs» της Παγκόσμιας Οργάνωσης της Προσκοπικής Κίνησης (WOSM), η οποία στοχεύει στην υλοποίηση, σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιούνται Πρόσκοποι, δύο εκατομμυρίων τοπικών δράσεων κοινωνικής προσφοράς και τριών δισεκατομμυρίων ωρών εθελοντικής υπηρεσίας για την επίτευξη των 17 στόχων, έως το έτος 2030.

Όσες Κοινότητες επιλέξουν να συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο δρώμενο, θα πρέπει να προετοιμάσουν ένα τηλεοπτικό spot, διάρκειας 30 δευτερολέπτων. Αρχεία με μέγεθος μικρότερο από 27 δλ. ή μεγαλύτερο από 33 δλ. δεν θα γίνονται δεκτά. Υπεύθυνη για το εν λόγω δρώμενο είναι η Αναστασία Μπάστα (nasia.mpasta.nm95@gmail.com). Η αποστολή των σχετικών αρχείων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 23 Απριλίου 2019, μέσω της πλατφόρμας της δράσης. Αντίστοιχα, θα πρέπει να αναγράφεται και στην αίτηση συμμετοχής της Κοινότητας η επιλογή της να ασχοληθεί με τον διαγωνισμό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s