Διαγωνισμός φωτογραφίας

Λένε πως μία εικόνα αντιστοιχεί σε χίλιες λέξεις. Ως μέσο έκφρασης, μπορεί να αποτυπώσει τον ψυχισμό, τα συναισθήματα, την οπτική αυτού που καλείται να αποτυπώσει τη στιγμή στην αιωνιότητα. Αυτό ακριβώς πρεσβεύει ο Διαγωνισμός Φωτογραφίας, στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ανιχνευτικής Πολιτιστικής Ενημέρωσης. Δίνει τη δυνατότητα στον έφηβο να μοιραστεί το έργο του με το κοινό. Όχι μόνο με τους συμμετέχοντες στη δράση αλλά και με τον τοπικό πληθυσμό, καθώς η ίδια η έκθεση είναι ανοικτή προς όλους σε δημόσιο χώρο στην πόλη του Βόλου.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παρουσιάσουν φωτογραφίες που δεν έχουν υποστεί καμία ηλεκτρονική επεξεργασία. Για την καλύτερη και πιο στοχευμένη οργάνωση, υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες, Τοπίο, Πρόσωπα, Η πόλη μου και Ανιχνευτική Δράση. Ασπρόμαυρες ή έγχρωμες οι εικόνες πολλές φορές μεταφέρουν δυνατά μηνύματα και κρύβουν τη δική τους ιστορία.

Εκατοντάδες φωτογραφίες εκτίθενται κάθε χρόνο, αντανακλώντας τη ματιά του δημιουργού τους. Η εκτύπωσή τους σε φωτογραφικό χαρτί, σε ικανό μέγεθος, βοηθάει τον επισκέπτη να συλλάβει το νόημα της κάθε μίας. Παράλληλα, αναδεικνύει τη χρωματική απόδοση, το κοντράστ καθώς και άλλες παραμέτρους που την κάνουν να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες, ενισχύοντας τη δυναμική της.

Για όσους Ανιχνευτές ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό φωτογραφίας (η συμμετοχή είναι ατομική και όχι ομαδική) θα πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν σε όσες από τις κατηγορίες επιθυμούν, με μία μόνο φωτογραφία ανά κατηγορία.

Οι φωτογραφίες αυτές θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές. Συγκεκριμένα το μέγεθός τους να είναι μεγαλύτερο από 4 Mb, στα 300 dpi, σε JPG format. Η ονομασία της κάθε φωτογραφίας θα πρέπει να συμβαδίζει με το ακόλουθο πρότυπο: «1o_amarousiou_papadopoulos_topio» Δηλαδή να αναφέρει την Κοινότητα, το όνομα του Ανιχνευτή και την κατηγορία στην οποία διαγωνίζεται η συγκεκριμένη φωτογραφία.

Υπεύθυνος για το εν λόγω δρώμενο είναι ο Igor Talaevich (italaev@gmail.com, 6945342984). Η αποστολή των σχετικών αρχείων (φωτογραφιών) θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Απριλίου 2019, μέσω της πλατφόρμας της δράσης. Αντίστοιχα, θα πρέπει να αναγράφεται και στην αίτηση συμμετοχής της Κοινότητας η επιλογή των μελών της να ασχοληθούν με τον διαγωνισμό.

Μέσω μίας ηλεκτρονικής εφαρμογής, οι επισκέπτες μπορούν παράλληλα να ψηφίσουν την κάθε φωτογραφία, έτσι ώστε, στο τέλος της ημέρας, να αναδειχτούν οι καλύτερες ανά κατηγορία, οι οποίες και θα βραβευτούν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s