Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους

Ίσως το δρώμενο με τη μεγαλύτερη προσμονή κάθε χρόνο! Κοινότητες από όλη την Ελλάδα έχουν τη δυνατότητα να γυρίσουν μία ταινία μικρού μήκους, με μέγιστη διάρκεια τα 10 λεπτά, συμπεριλαμβανομένων των τίτλων αρχής και τέλους. Ο τίτλος και το σενάριο δεν είναι συγκεκριμένα αλλά επιλέγονται από τους Ανιχνευτές. Αντίστοιχα, οι ίδιοι θα πρέπει να κάνουν τη σκηνοθεσία, να παίξουν ως ηθοποιοί και, φυσικά, να φροντίσουν για τα γυρίσματα, το μοντάζ κ.λπ.

Ένα όμορφο project, για κάθε Κοινότητα! Η κάθε ταινία φέρει την προσωπική υπογραφή των Ανιχνευτών και έρχεται να διαγωνιστεί σε σενάριο, ευρηματικότητα αλλά και στη δύναμη των μηνυμάτων που περνάει, με κριτές το ίδιο το κοινό, Εφήβους από όλη την Ελλάδα. Ανάλογα με τον αριθμό των ταινιών, η οργανωτική επιτροπή της ΠΑΠΕ μπορεί να θεσπίσει και δεύτερο φεστιβάλ, στα πλαίσια της διοργάνωσης. Όσο για την κορύφωση, έρχεται την τελευταία βραδιά, με την απονομή των Όσκαρ!

Συγκεκριμένα, όλες οι ταινίες διαγωνίζονται και, αναλόγως, βραβεύονται με τα ακόλουθα βραβεία:

Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας
Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας
Όσκαρ Καλύτερου Σεναρίου
Όσκαρ Α Αντρικού Ρόλου
Όσκαρ Α Γυναικείου Ρόλου
Όσκαρ Καλύτερου Μοντάζ
Όσκαρ Καλύτερης Μουσικής Επένδυσης

Η αποστολή των σχετικών αρχείων (ταινιών) θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 25 Μαρτίου. Αντίστοιχα, θα πρέπει να αναγράφεται και στην αίτηση συμμετοχής της Κοινότητας η επιλογή της να ασχοληθεί με τον διαγωνισμό.

Οι ταινίες θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές. Συγκεκριμένα το μέγεθός τους να μην υπερβαίνει τα 1.000 Mb, σε format mp4 .

Σχολιάστε