Τα workshops θα υλοποιηθούν το μεσημέρι του Σαββάτου και της Κυριακής, θα έχουν διάρκεια 1 ώρα και θα υλοποιηθούν ταυτόχρονα. Η συμμετοχή σε αυτά είναι ατομική, απευθύνονται σε Ανιχνευτές και σε Ενήλικα Στελέχη των Κοινοτήτων που συμμετέχουν επίσημα στην Π.Α.Π.Ε., εκτός του workshop της Ανακύκλωσης στο οποίο μπορούν να εγγραφούν όλοι.

Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων- αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

 Για ατομική δήλωση συμμετοχής, κάνε κλικ εδώ


Ανακύκλωση – Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης

Έχεις αναλογιστεί ποιο είναι το περιβαλλοντικό σου αποτύπωμα; Έχεις αναρωτηθεί πού καταλήγει καθετί που ρίχνεις στον μπλε κάδο; Έχεις σκεφτεί πώς θα ήταν ο πλανήτης μας σήμερα αν ό,τι ανακυκλώνεται κατέληγε στον μπλε κάδο; Ζούμε σαν να είχαμε στη διάθεσή μας έναν έξτρα πλανήτη. Χρησιμοποιούμε διπλάσιους φυσικούς πόρους από αυτούς που μπορεί να παράγει η Γη και, αν δεν αλλάξουμε τροχιά, το 2030 θα χρειαζόμαστε περισσότερους από 2 πλανήτες για να καλύψουμε τις ανάγκες μας. Ένα εργαστήριο μέσα από το οποίο θα αλλάξεις τις καθημερινές σου συνήθειες και θα συμβάλλεις στο όραμα για «έναν καλύτερο κόσμο»!

Σαββατοκύριακο 24-25/4, 16.00-17.00: http://bit.ly/EEAA_PAPE 


Ασφάλεια στο διαδίκτυο – Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Το διαδίκτυο αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς μας, μιας και ερχόμαστε σε επαφή με τους φίλους μας, παρακολουθούμε τα μαθήματα μας, μοιραζόμαστε σκέψεις- αναρτήσεις- φωτογραφίες, δηλώνουμε τι μας αρέσει και τι όχι, αγοράζουμε αντικείμενα ή υπηρεσίες, ενημερωνόμαστε… 

Ένα εργαστήριο για τους κινδύνους στο διαδίκτυο, πώς να προφυλαχθούμε από αυτούς, το cyber-bullying, τους κανονες ασφαλούς περιήγησης και άλλα πολλά που είναι απαραίτητα σε κάθε χρήστη του διαδικτύου.

Σαββατοκύριακο 24-25/4, 16.00-17.00: https://bit.ly/3dMOIfR


Το ξενοδοχείο της διαχρονικότητας – ActionAid Hellas

Ελάτε στο Ξενοδοχείο της Διαχρονικότητας και βιώστε μια συναρπαστική εμπειρία! 

Έχετε ποτέ ακούσει για το Ξενοδοχείο της Διαχρονικότητας; Μήπως έτυχε ποτέ να μείνετε σ’ αυτό εσείς ή κάποιος γνωστός σας; Μη βιαστείτε να απαντήσετε! Αναζητήστε τις σχετικές απαντήσεις, αφού πρώτα κάνετε μια διαδικτυακή περιήγηση σ’ αυτό!  Σας  καλούμε, λοιπόν, σε μια διαδραστική περιήγηση στο Ξενοδοχείο της Διαχρονικότητας για να γνωρίσετε την μακρόχρονη ιστορία του αλλά και τις ιστορίες που κρύβονται μέσα σ’ αυτό. 

Η ομάδα των εφήβων που θα επισκεφτεί το Ξενοδοχείο θα έχει την δυνατότητα μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες και παιχνίδια να αναρωτηθεί και να προβληματιστεί πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα, την μετακίνηση, τη μετανάστευση και την προσφυγιά των ανθρώπων. 

Σάββατο 24/4, 15.30-17.00: https://bit.ly/3dKdYmG


Ένας νέος δρόμος προς το διάστημα για τη νέα γενιά! – Greek New Space Society – Εβίτα Ψώνη

Είσαι μαθητής λυκείου ή φοιτητής και σε ενδιαφέρει να ασχοληθείς με τη διαστημική εξερεύνηση; Αν ναι, τότε ο Ελληνικός Σύλλογος Νέας Διαστημικής Οικονομίας – Greek NewSpace Society είναι εδώ για να σου δώσει όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να φτάσεις μέχρι και στο …διάστημα! Η Πρόεδρος του Οργανισμού, Εβίτα Ψώνη, θα σε ενημερώσει για όλες τις ευκαιρίες που δίνονται μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα, διαγωνισμούς, προσομοιώσεις διαστημικών αποστολών και ερευνητικά προγράμματα για όλες τις ηλικίες!

Σαββατοκύριακο 24-25/4, 16.00-17.00: https://bit.ly/3elBXYo


Εισαγωγή στη Σπηλαιολογία – Σπηλαιολογική Ομοσπονδία Ελλάδος 

Σας καλούμε για ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο των σπηλαίων. Γίνετε μέλος της σπηλαιολογικής μας παρέας και ελάτε να μάθουμε πώς δημιουργούνται τα σπήλαια, τι ζει σε αυτά, τη σχέση του ανθρώπου με τα σπήλαια και τις σχετικές επιστήμες. Ελάτε να γνωρίσουμε τους σπηλαιολόγους και να καταλάβουμε τη σπουδαιότητα των σπηλαίων και πώς να προστατέψουμε αυτό το ιδιαίτερο περιβάλλον.

Κυριακή 25/4, 16.00-17.00: https://bit.ly/32GtYQm


Dear To Offer: Ο εθελοντισμός γίνεται παιχνίδι μέσα από μια οθόνη! – ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ- Βασίλης Ραφαήλ

 

Μπορεί ο COVID-19 να έχει θέσει περιορισμούς στην ανθρώπινη επαφή, αλλά δε πρέπει να τον αφήσουμε να περιορίσει και τη φροντίδα απέναντι στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και στο περιβάλλον!

Το Dare to Offer θα μας δείξει το πως μπορεί η τεχνολογία να υποστηρίξει τον εθελοντισμό σε περιόδους κρίσης, καθώς και πως μπορούμε κι εμείς να την αξιοποιήσουμε για καλό σκοπό! 

Συνοπτικά, μέσα από το παρόν εργαστήριο: 

Θα δούμε ένα δυναμικό, ψηφιακό εργαλείο το οποίο κάνει τον εθελοντισμό «παιχνίδι» μέσα τεχνικές ψηφιακής παιχνιδοποίησης. 

Θα μάθουμε πως μπορούμε κι εμείς να προωθήσουμε και να ενισχύσουμε τον εθελοντισμό ακόμα και πίσω από μια οθόνη.

Σαββατοκύριακο 24-25/4, 15.30-17.00https://bit.ly/3sNYVwK 


Διάσωση Άγριας ζωής – Εφορεία Εφαρμογής  Προγραμμάτων Περιβάλλοντος

Η προάσπιση και διάσωση της Άγριας Ζωής αποτελεί άλλη μια προσπάθεια των Ελλήνων Προσκόπων στο πλαίσιο εθελοντικής δέσμευσής τους για έμπρακτη εφαρμογή των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Ο Εφ. Εφαρμογής Προγραμμάτων Περιβάλλοντος της Γενικής Εφορείας, Θεόδωρος Μπένος- Πάλμερ, θα αναπτύξει τις βασικές αρχές για την προστασία του περιβάλλοντος και την διάσωση της άγριας ζωής.


Exams Management  – Κατερίνα Κεδράκα

Η αδυναμία διαχείρισης του άγχους κατά την διάρκεια εξετάσεων, είτε λέγονται Πανελλήνιες είτε διαγωνίσματα, έχει σαν αποτέλεσμα την αναποτελεσματικότητα. Η αναγνώριση των αιτιών του άγχους τους καθώς και των αντίστοιχων αντιδράσεων, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση κατάλληλων τεχνικών αντιμετώπισης, συμβάλουν αποτελεσματικά στην πρόληψη και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής.


Η εφαρμογή της ρομποτικής στην επιστήμη της ιατρικής – Δημήτρης Μπουφίδης

Με την πάροδο του χρόνου η έννοια της λέξης ρομπότ εξελίχθηκε και από απλές μηχανές έχει γεννηθεί μία ολόκληρη επιστήμη. Ποιες είναι οι δυνατότητες που προσφέρει η ρομποτική στην σύγχρονη ιατρική;


Θεραπείες της φύσης και βότανα – Κωνσταντίνος Κουτλουμπάσης

Αν ένας τρόπος είναι καλύτερος από έναν άλλο, τότε σίγουρα είναι ο τρόπος της φύσης έλεγε ο Αριστοτέλης. Από την φύση μαθαίνουμε, εμπνεόμαστε και αντιλαμβανόμαστε καθημερινώς τα πλεονεκτήματα των φυσικών συστατικών που απλόχερα μας προσφέρει, για να δημιουργήσουμε και να αναπτύξουμε προϊόντα που προάγουν ένα αρμονικό τρόπο ζωής βασισμένα στην Ελληνική φύση & στην πλούσια Ελληνική παράδοσή μας.


SDGs friendly Μεγάλη Δράση Υπαίθρου – Κατερίνα Κοτσίνα- Αναστασία Κασομούλη- Αλέξανδρος Βανταράκης

111 χρόνια, οι Έλληνες Πρόσκοποι μέσω των προγραμμάτων και των δράσεών τους, εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Πώς θα μπορούσαμε να ετοιμάσουμε και να υλοποιήσουμε μια Μ.Δ.Υ. χρωματισμένη με τους 17 SDGs;


Τεχνικές Παρουσίασης – Γιώργος Παστίδης

Σημασία δεν έχει πολλές φορές το τι παρουσιάζουμε, αλλά το πώς! Χρήσιμες συμβουλές, πρακτικές ιδέες και tips ώστε οι παρουσιάσεις σου να είναι αποτελεσματικές και να επικοινωνείς αποτελεσματικά με το κοινό σου!


He for she – Σίλια Παπαχριστόδουλου- Συμεών Μακρής

Ενώ ο κόσμος έχει σημειώσει πρόοδο προς την ισότητα των φύλων και τη χειραφέτηση των γυναικών, οι γυναίκες και τα κορίτσια εξακολουθούν να υφίστανται διακρίσεις και βία σε κάθε μέρος του κόσμου. Η ισότητα των φύλων δεν είναι μόνο ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, αλλά μια απαραίτητη βάση για έναν ειρηνικό, ευημερεύων και βιώσιμο κόσμο. Η παροχή σε γυναίκες και κορίτσια ισότιμης πρόσβασης στην εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη, την αξιοπρεπή εργασία, και την εκπροσώπηση στις πολιτικές και οικονομικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων θα τροφοδοτήσει βιώσιμες οικονομίες και θα οφελήσει τις κοινωνίες όφελος και την ανθρωπότητα γενικότερα.


Πρώτη Επαφή με την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα – Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας

Η Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (Ε.Ν.Γ.) είναι η φυσική γλώσσα των κωφών στην Ελλάδα και είναι αναγνωρισμένη και ως η επίσημη γλώσσα τους. Το γεγονός οτι η Ε.Ν.Γ. αποτελεί την γλώσσα των κωφών στην Ελλάδα δεν σημαίνει οτι απεικονίζει την ελληνική γλώσσα ή οτι προέρχεται από αυτήν. Αντίθετα πρόκειται για αυτόνομο γλωσσικό σύστημα με δικούς της κανόνες και δικό της συντακτικό και όχι παντομίμα ή συμβολική γλώσσα. Πόσο δύσκολο ή πόσο εύκολο είναι να μάθουμε μερικές αρχές της; 


Beatbox – Αλέξιος Γεωργαλής

Μία αληθινή μορφή τέχνης… Το beatbox είναι η τέχνη παραγωγής μουσικής με το ανθρώπινο στόμα.  Οι beatboxers χρησιμοποιούν το στόμα, τα χείλη, τη γλώσσα, τη φωνή, τη ρινική κοιλότητα, το λαιμό και με σωστή χρήση της αναπνοής φτιάχνουν μουσική.  Οι beatboxers εκπροσωπούν μια παγκόσμια κοινότητα που έχει δεσμούς μεταξύ της με τη δική τους «γλώσσα» επικοινωνίας.


Δεξιότητες ζωής και ψυχοκοινωνικές δεξιότητες νέων σε συνθήκες έκτακτου ανάγκης – Αλέξιος Γεωργαλής

Οι δεξιότητες ζωής αποτελούν κομμάτι μια ευρύτερης έννοιας της ψυχολογίας του ατόμου, της ψυχολογικής επάρκειας. Η ψυχολογική επάρκεια είναι ικανότητα του ατόμου να αντιμετωπίζει τις απαιτήσεις και τις αντιξοότητες της καθημερινής ζωής αποτελεσματικά. Ουσιαστικά πρόκειται για τη διατήρηση μιας υγιούς κοινωνικής και προσωπικής συμπεριφοράς η οποία αναπαράγεται συνεχώς στην καθημερινή του ζωή στα πλαίσια της αλληλεπίδρασης του με το περιβάλλον. 


Τα δύο δέντρα: Ένα ταξίδι αυτογνωσίας – Πέτρος Κεχαγιάς

Η αυτογνωσία είναι μία διαρκής διαδικασία μέσω της οποίας μαθαίνει κάποιος τον εαυτό του. Οι αλλαγές του συμβαίνουν στην ψυχολογία μας κατά την εφηβεία μπορεί να προκαλούν αναστάτωση, όμως όταν τις αναγνωρίζουμε μας δείχνουν τον δρόμο για τα επόμενα βήματα στη ζωή μας. Το εργαστήριο αυτό θα σε βοηθήσει να δεις στοιχεία του εαυτού σου για να σχεδιάσεις το μέλλον σου.

 

36pape-kNBIlpVJ-5